Ako odhaliť opotrebované vstrekovacie trysky alebo vysokotlakové čerpadlo? Všímajte si tieto prejavy

Vstrekovacie trysky a vstrekovacie čerpadlo sú dôležitou súčasťou motora každého vozidla, keďže zabezpečujú vstrekovanie presných dávok paliva do spaľovacieho priestoru. Ak prestanú fungovať správne, hneď to pocítite na zvláštnom prejave vozidla. Aké konkrétne prejavy vám napovedia, že vstrekovače nie sú v dobrom stave a bude ich treba vymeniť?

Vstrekovacie trysky a vstrekovacie čerpadlo sú dôležitou súčasťou motora každého vozidla, keďže zabezpečujú vstrekovanie presných dávok paliva do spaľovacieho priestoru. Ak prestanú fungovať správne, hneď to pocítite na zvláštnom prejave vozidla. Aké konkrétne prejavy vám napovedia, že vstrekovače nie sú v dobrom stave a bude ich treba vymeniť? Prinášame vám niekoľko praktických tipov.

POKLES VÝKONU, DYMENIE A NEROVNOMERNÝ CHOD

Ak sú vstrekovacie trysky opotrebované, najčastejšie môžete postrehnúť nerovnomerný chod motora a jeho trhanie na voľnobehu alebo pri jazde. Okrem toho sa môže objaviť výraznejší čierny dym z výfuku. Postrehnúť viete tiež viditeľne vyššiu spotrebu paliva a menší výkon motora. Ak tieto prvotné signály odignorujete, trysky alebo čerpadlo sa opotrebujú natoľko, že auto nebudete vedieť naštartovať.

PREČO SA VSTREKOVACIE TRYSKY A ČERPADLÁ OPOTREBOVÁVAJÚ?

Hlavnou príčinou opotrebúvania vstrekovačov sú karbónové usadeniny, ktoré vznikajú v spaľovacom priestore motora. Tie postupne upchávajú jemné kanáliky a znefunkčňujú trysky. Vstrekovacie čerpadlá sa zvyčajne prirodzene opotrebúvajú v dôsledku vysokých tlakov, ktoré sa v nich dosahujú. Rýchlejšie opotrebenie však môže byť spôsobené tiež nekvalitným palivom. To isté platí tiež pre palivové čerpadlo.

REPAS A PREDAJ VSTREKOVACÍCH TRYSIEK A ČERPADIEL

Pokiaľ vstrekovacie trysky vo vašom aute nefungujú správne, máte 3 možnosti. Buď ich necháte zrepasovať, kúpite už repasované, alebo si zaobstaráte úplne nové. Nech sa už rozhodnete pre ktorúkoľvek možnosť, v Repascentrum pre vás máme riešenie. V našej ponuke nájdete široký výber vstrekovacích trysiek, vstrekovacích čerpadiel a palivových čerpadiel za výhodné ceny. Rozhodnúť sa viete pre úplne nové alebo kvalitné repasované diely, ktoré prešli prísnymi skúškami a poskytujeme na ne záruku.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December

Nové registrovanie účtu