Kedy je potrebný repas kardanových hriadeľov? Toto sú najčastejšie poruchy

Kardanový hriadeľ zabezpečuje prenos krútiaceho momentu motora k diferenciálu a kolesám vozidla. Ide tak o veľmi dôležitú súčasť hnacieho mechanizmu. Samotný hriadeľ pozostáva z kovových zliatin, ktoré sú odolné voči vysokému krútiacemu momentu a mechanickému opotrebeniu.

Kardanový hriadeľ zabezpečuje prenos krútiaceho momentu motora k diferenciálu a kolesám vozidla. Ide tak o veľmi dôležitú súčasť hnacieho mechanizmu. Samotný hriadeľ pozostáva z kovových zliatin, ktoré sú odolné voči vysokému krútiacemu momentu a mechanickému opotrebeniu. Súčasťou kardanového hriadeľa sú však aj krížové kĺby a ložiská, ktoré sa postupne opotrebúvajú. Keď sa poškodia a vznikne v nich vôľa, je potrebné vykonať servis alebo repas kardanového hriadeľa.

PREJAVY OPOTREBOVANÉHO KARDANU

Keď je kardanový hriadeľ nadmerne opotrebovaný, obvykle sa prejavuje vibráciami, ktoré sú citeľné aj v interiéri vozidla. Najčastejšou príčinou vibrácií býva poškodený krížový kĺb hriadeľa. Objaviť sa môže tiež nadmerná hlučnosť spôsobená opotrebeným ložiskom. Menej často sa objavuje mechanické poškodenie samotného hriadeľa, napríklad, kvôli jazdeniu v náročnom teréne, kde dokáže hriadeľ prísť do kontaktu s vonkajšími vplyvmi.

AKO PREBIEHA REPAS KARDANOV?

V Repascentrum vykonávame profesionálny servis kardanových hriadeľov všetkých typov vozidiel. Opotrebovaný kardan odborne skontrolujeme a zistíme všetky nedostatky. Následne vykonáme certifikovanú opravu, pričom používame kvalitné diely od renomovaných výrobcov. Po vykonaní repasu kardan odborne otestujeme, aby sme mali istotu, že je 100 % funkčný a vydrží vám dlho spoľahlivo slúžiť.

NOVÉ KARDANOVÉ HRIADELE

V našej ponuke nájdete kvalitné repasované kardanové hriadele, ale aj nové kardanové hriadele pre rôzne druhy vozidiel. Všetky kardany podliehajú prísnym kontrolám kvality a sú takmer zhodné s originálnymi dielmi. Náš tím expertov je pripravený poradiť vám s výberom vhodného kardanu pre vaše konkrétne vozidlo. Väčšinu nových aj repasovaných kardanových hriadeľov máme skladom a doručujeme ich do 1 – 3 dní od zadania objednávky.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota January February March April May June July August September October November December

Nové registrovanie účtu